Sposób przygotowania:
Kakaowe z bananami
Najpierw trzeba upiec biszkopt ( blaszka 32x22) Białka ubijam z solą,dodaję po jednym żółtku, następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao,stale mieszając dodaje olej. Piekę około 30 minut w 170 st C. Wystudzony przecinam na dwa blaty, każdy nasączam nektarem bananowym.
Przygotowuję masę budyniową, budyń mieszam z mąką i gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Całkiem zimny miksuję z masłem. Połową masy smaruję dolny biszkopt . W górnym blacie wycinam kółka kieliszkiem, kółka odkładam . „Dziurawy” blat kładę na masie , w dziury wkładam grubsze plastry banana, nakładam wycięte kółka i rozsmarowuję resztę masy .
Na wierzch wykładam ubitą śmietanę którą posypuję wiórkami czekolady. Ciasto chłodzę w lodówce .
Przygotowuję masę budyniową, budyń mieszam z mąką i gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Całkiem zimny miksuję z masłem. Połową masy smaruję dolny biszkopt . W górnym blacie wycinam kółka kieliszkiem, kółka odkładam . „Dziurawy” blat kładę na masie , w dziury wkładam grubsze plastry banana, nakładam wycięte kółka i rozsmarowuję resztę masy .
Na wierzch wykładam ubitą śmietanę którą posypuję wiórkami czekolady. Ciasto chłodzę w lodówce .
misia5
zbysiowa
Dobrze znasz życie :)