Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bitki cielęce duszone w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bitki duszone w pomidorach podawać z kluskami.

Bitki cielęce duszone w warzywach

Składniki:

Bitki cielęce duszone w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce duszone w warzywach
Mięso cielęce umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Następnie włożyć do rondla, podlać 1/4 szkl wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, wsypać sól i pieprz, dusić pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć oprószyć mąką. Dodać wcześniej sparzone i obrane ze skorki, pokrojone w kawałki pomidory i dusić jeszcze kilka minut. Przyprawić do smaku, polać stopionym masłem.

Tagi:

beza bezy