Sposób przygotowania:
Bitki z pieczarkami Eli
Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozklepać tłuczkiem do mięsa.Kotlety oprószyć solą i pieprzem.Cebule drobno posiekać.Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry.W szerokim rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę i chwilę smażyć.Pieczarki z cebulą wyjąć z rondla.W rondlu rozgrzać resztę oleju i obsmażyć kotlety z obu stron.Do kotletów dodać przesmażone pieczarki z cebulą,kostkę mięsną,podlać wodą i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie bitki wyjąć z sosu na półmisek i zabezpieczyć przed wystygniciem.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Ewentualnie doprawić jeszcze sos solą i pieprzem.Smacznego!
evita0007