Sposób przygotowania:
Blacha pieczonego mięsiwa;)
Udka myjemy i osuszamy. Boczek myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki ok 2 x 3 cm. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy po 1 żeberku. Udka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Żeberka i boczek doprawiamy solą, pieprzem, papryką chili i curry. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Por myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na blaszkę dajemy margarynę i wykładamy na nią pokrojone warzywa. Na warzywa układamy mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na 1,5 godzinki. Po ok 40 min mięsko trzeba obrócić. Całość jest bardzo soczysta, a żeberka rozpływają się w ustach.
marietta
Editha
Może ja frytki sobie daruję, ale trafiłaś w 10 ;) Tylko ich brakuje;)