redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Blok z buraków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Blok z buraków to kolorowa i smaczna przekąska. Zobacz przepis na blok z buraków.

Blok z buraków

Składniki:

Blok z buraków

 

 

Sposób przygotowania:

Blok z buraków
1. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić.

2. Szpinak i posiekany czosnek poddusić na maśle, ostudzić. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić, połączyć z połową żelatyny. Wylać do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą, zastudzić.

3. Burak umyć, ugotować, zetrzeć na tarce. Zmiksować z pomidorami, przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku, wymieszać z pozostałą żelatyną. Wylać na masę szpinakową, poczekać, aż zastygnie.

Źródło: Przyjaciółka

Tagi:

szpinak buraki