Sposób przygotowania:
Blok z buraków
1. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić.
2. Szpinak i posiekany czosnek poddusić na maśle, ostudzić. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić, połączyć z połową żelatyny. Wylać do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą, zastudzić.
3. Burak umyć, ugotować, zetrzeć na tarce. Zmiksować z pomidorami, przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku, wymieszać z pozostałą żelatyną. Wylać na masę szpinakową, poczekać, aż zastygnie.
Źródło: Przyjaciółka
2. Szpinak i posiekany czosnek poddusić na maśle, ostudzić. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić, połączyć z połową żelatyny. Wylać do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą, zastudzić.
3. Burak umyć, ugotować, zetrzeć na tarce. Zmiksować z pomidorami, przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku, wymieszać z pozostałą żelatyną. Wylać na masę szpinakową, poczekać, aż zastygnie.
Źródło: Przyjaciółka
marietta
gusia1000