Sposób przygotowania:
Boćwina i tofu
Cebulę i seler obrać, opłukać i pokroić drobno. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać cebulę i seler, smażyć kilka minut. Paprykę oczyścić i pokroić na małe kawałki, dodać do garnka. Boćwinę oczyścić, opłukać, łodygi pokroić na kawałki, dodać do garnka, smażyć 2-3 minuty. Teraz dodać zawartość puszek (pomidory razem z zalewą) i odrobinę wody, oczyszczone, pokrojone pieczarki, drobno pokrojony czosnek i pokrojone liście boćwiny (większe liście przekroić na pół) oraz przyprawy. Gotować ok. 5 minut i dodać pokrojone na małe kawałki tofu oraz ser, zagotować 2 minuty i gotowe. Podać z osobno ugotowanym ryżem lub w moim przypadku ryżem smażonym https://gotujmy.pl/ryz-smazony,przepisy,98094.html lub makaronem, posypać natką i dodatkowo startym serem.