Sposób przygotowania:
Boczek do kanapek
Kupujemy jak najcieńszy płat surowego boczku,który dodatkowo lekko rozbijamy tłuczkiem.Czosnek(jeden ząbek zostawiamy do farszu)przeciskamy przez praskę,smarujemy nim boczek,przyprawiamy majerankiem(daję sporą ilość),solą i pieprzem.Zrolować.Wstawić na 2 godz a najlepiej na noc do lodówki.Cebulę pokroić w kosteczkę,zrumienić na gorącym tłuszczu,Dodać do mielonego mięsa wraz z jajkiem,zmieloną bułką namoczoną wcześniej w mleku,przepuszczonym przez praskę czosnkiem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę.Pieczarki umyć,pokroić w plasterki,podsmażyć na gorącym oleju dodając sól i pieprz.Boczek rozwinąć,rozsmarować na nim masę z mięsa mielonego.Na to położyć pieczarki.Zrolować,obwiązać nitką.Piec 1,5-2 godz w temp.180*C podlewając sosem z pieczenia.(1 godz. piekę w folii aluminiowej)