gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Boczek pieczony (z ketchupem)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowany boczek, zimny podaję jako dodatek do chleba. Mój mąż bardzo go lubi. Polecam - ma fajny smak.

Boczek pieczony (z ketchupem) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczek pieczony (z ketchupem)

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony (z ketchupem)
Boczek przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla, przyprawą do wieprzowiny oraz majerankiem. Następnie wierzch boczku smarujemy ketchupem i układamy liście laurowe.

Przyprawiony boczek wkładamy do rękawa do pieczenia , układamy na blasze i pieczemy ok. 70 minut.

Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy i wkładamy do lodówki. Podajemy jako dodatek do chleba.
Boczek pieczony (z ketchupem)
Surowy boczek przyprawiamy z każdej strony.
Boczek pieczony (z ketchupem)
Wierzch boczku smarujemy ketchupem i ukłądamy liście laurowe.