kista33

kista33

Kucharz
[Przepisów: 29]

Boczek po wietnamsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Interesuje was ta kuchnia? Wypröbujcie wiec ten przepis.. Polecam...

Boczek po wietnamsku

Składniki:

Boczek po wietnamsku

 

  • 1 kg.surowego boczku
  • 1 duza cebula
  • 2 zabki czosnku
  • 2-3 lyzki sosu sojowego
  • 3/4 szkl.mleczka kokosowego
  • sol,pieprz
  • 2 lyzki oleju

Sposób przygotowania:

Boczek po wietnamsku
Boczek pokröj w kostke.Cebule i czosnek obierz i pokröj w plasterki.Do miski wrzuc boczek,czosnek,przyprawy,wlej sos sojowy .Staranie wymieszaj,nakryj folia i odstaw na cala noc do lodöwki.Na pateli rozgrzej olej,porcjami smaz mieso.Przelöz do garnka,wlej mleczko kokosowe i wymieszaj.Dolej troszeczke goracej wody i dus pod przykryciem na malym ogniu okolo 30-40 min.Podczas duszenia miesa zdejmij od czasu pokrywe i zbierz nadmiar tluszczu z potrawy.
Podawaj z ryzem i suröwka z kapusty pekinskiej.