szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Boczniakowe kotlety wg. Moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety z boczniaków dla wielbicieli grzybów

Boczniakowe kotlety wg. Moni

Składniki:

Boczniakowe kotlety wg. Moni

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniakowe kotlety wg. Moni
Boczniaki opłukać, osuszyć, obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach wymieszanych z solą i pieprzem. Na końcu obtaczać w bułce tartej. Na patelni mocno rozgrzać olej i masło i smażyć boczniaki z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Mozna podawać z ulubioną surówką i ziemniakami lub frytkami.

Tagi:

jajko tarta jajka