dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Boczuszkowe ruloniki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pychotka!Super!Wyśmienite!

Boczuszkowe ruloniki na ostro

Składniki:

Boczuszkowe ruloniki na ostro

 

  • 8 szerokich plastrów boczku świeżego
  • 40 dag. mięsa wieprzowego
  • 2 średnie cebule
  • 40 - 50 gram sosu Uncle Bens Chili Seczuan Fusion
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 15 dag. startego sera żółtego

 

 

Sposób przygotowania:

Boczuszkowe ruloniki na ostro
Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażamy pokrojone w drobną kostkę mięso aż zarumieni się z każdej strony.Dodajemy pokrojoną cebulę i podduszamy oba składniki do miękkości.Dodajemy sos i gotujemy całość na wolnym ogniu ok. 10 minut,potem odstawiamy do ostudzenia. Gdy składniki ostygną dodajemy bułkę tartą i starty żółty ser,doprawiamy na ostro.Farsz rozkładamy na plastry boczku i zwijamy w ciasny rulon,można spiąć boczek wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów.Zapiekamy w wysmarowanej tłuszczem formie około 20 minut w temperaturze 180 stopni.