Sposób przygotowania:
Boeuf a la mode
Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w ćwiartki. Tymianek opłukać. Cytrynę obrać ze skórki i pokroić w plastry. Włoszczyznę, cebulę, tymianek i cytrynę włożyć do miski. Dodać liście laurowe, ziarna pieprzu i jałowca, wlać wino, wymieszać. Do marynaty włożyć mięso, wstawić do lodówki na 24godz. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Marynatę przecedzić, zachować płyn i warzywa. W brytfannie rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso, doprawić solą i pieprzem. Dodać warzywa z marynaty, poddusić, wlać marynatę. Przykryć, wstawić do piekarnika na 2,5godz. Mięso wyjąć, sos przecedzić, doprawić, podgrzać. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem. Obok ułożyć jałowiec i cytrynę.