Sposób przygotowania:
Boeuf strogonow
Polędwice oczyszczoną z błon mięso pokroić na kawałki i popieprzyć.
Pieczarki skroić na kawałki, cebulę pociąć w talarki i podsmażyć aż się zarumieni. Przełożyć do rondla o grubym dnie i dolewamy oleju.
Usmażyć mięso, gdy się zarumieni dodać do rondla z cebulą i pieczarkami. Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić pod przykryciem przez ok 5 min. Na koniec dodać lekko lekko roztrzepana śmietanę i doprawić niewielką ilością soli.
Przez ok 5 minut dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gorące danie rozlewamy do miseczek i podajemy z makaronem.
Pieczarki skroić na kawałki, cebulę pociąć w talarki i podsmażyć aż się zarumieni. Przełożyć do rondla o grubym dnie i dolewamy oleju.
Usmażyć mięso, gdy się zarumieni dodać do rondla z cebulą i pieczarkami. Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić pod przykryciem przez ok 5 min. Na koniec dodać lekko lekko roztrzepana śmietanę i doprawić niewielką ilością soli.
Przez ok 5 minut dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gorące danie rozlewamy do miseczek i podajemy z makaronem.