eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1783]

Botwinka Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Pyszna wiosenna zupka z młodych buraczków.

Botwinka Eli

Składniki:

Botwinka Eli

 

Sposób przygotowania:

Botwinka Eli
Umytą botwinkę pokroić w paski,obrane jarzyny i burak zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,ziemniaki pokroić w kostkę.Do wrzącego bulionu wrzucić liście laurowe,ziele angielskie, botwinkę,jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości.Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną,dodać około 200 ml gorącej zupy i wymieszać.Wlać do reszty zupy i jeszcze chwilę pogotować.Doprawić zupę pieprzem,czosnkiem,octem i maggi do smaku.Na koniec dodać koncentrat buraczany i już nie gotować.Ja podałam botwinkę z jajkiem ugotowanym na twardo.Smacznego!

Tagi:

buraki