Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Botwinka ze śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Botwinka z koperkiem oraz śmietanką.

Botwinka ze śmietanką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Botwinka ze śmietanką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Botwinka ze śmietanką
Porcję rosołową zalać wodą, dodać podpieczone cebule, liście laurowe, ziele angielskie, seler i gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i talarki marchewki. Liście botwinki umyć i posiekać razem z małymi buraczkami. Gdy ziemniaki zmiękną dodać liście i buraczki, gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zakwasić lekko octem lub sokiem z cytryny. Na koniec dorzucić posiekany koperek oraz śmietankę. Udekorować na talerzu koperkiem i kleksem śmietany.
Botwinka ze śmietanką
Liście botwinki dokładnie umyć i posiekać razem z buraczkami.
Botwinka ze śmietanką
Do wywaru dodać ziemniaki, marchew a gdy zmiękną posiekaną botwinkę.

Tagi:

kaczka