Sposób przygotowania:
Bounty wg Alex
BISZKOPT: Białka ubić na puszysto, dodać cukier, dalej ubijać. Kolejno wrzucać żółtka, cały czas miksując. Wsypać mąki z kakao, wymieszać delikatnie. Przelać do blaszki o wymiarach ok. 21x26, piec 15-20 minut w 170st. KREM: 2,5 szklanki mleka zagotować z wiórkami, dodać cukier, zamieszać, gotować ok. 10 minut. Do mleka z wiórkami dodać masło i mieszać do rozpuszczenia. W pozostałym mleku rozrobić proszek budyniowy, wlać do garnka, zamieszać, chwilę pogotować do zgęstnienia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć biszkopt, nasączyć likierem z wodą. Wyłożyć lekko ostudzoną masę kokosową, wyrównać i schłodzić. Przełożyc do lodówki. W małym garnuszku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać cukier i gotować chwilę na małym ogniu aż się rozpuści. Dodać 2 łyżki kakao, zamieszać, zagotować, lekko przestudzić i polać ciasto. przechowywać w lodówce. Pyszne ciasto kokosowe z polewą kakaową