Sposób przygotowania:
Brazylijskie bułeczki z parmezanem Pão de Queijo
Do miski wsypujemy mąkę robimy w niej dołek . W szklance ciepłej wody rozrabiamy drożdże z łyżeczką cukru. Przekładamy rozpuszczone drożdże do misy z mąką. Mieszamy delikatnie aby połączyła się mąka z rozczynem i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia . Rozpuszczamy margarynę dodajemy do niej łyżeczkę soli mieszamy , teraz dodajemy jedno jajo też mieszamy. Dodajemy do maki z rozczynem i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy je na 1 godzinę do wyrośnięcia. Farsz: Szpinak wkładamy do patelni i trzymamy do rozmrożenia , dodajemy do niego 3 ząbki sprasowanego czosnku . Ser kozi kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. To samo robimy z pomidorami , drobno kroimy je i dodajemy do szpinaku. Całość trzymamy 30 minut na patelni , zostawiamy do wystudzenia. Ciasto wałkujemy na prostokąt i rozprowadzamy na nim nasz farsz . Posypujemy na całej powierzchni startym parmezanem. Zawijamy ciasto " w rulonik" i kroimy w półcentymetrowe paseczki. Smarujemy rozbełtanym jajem i do pieca. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Bułeczki są idealne smakują wyśmienicie na ciepło i zimno .