Sposób przygotowania:
Brokuły w płatkach kukurydzianych
Ugotować brokuły w osolonej wrzątku al dente. Odcedzić. Ostudzić. W tym czasie przygotowujemy panierkę i sos. płatki przesypujemy do plastikowej torebki i zgniatamy krusząc je, lecz, nie na miazgę. Drobne kawałki dobrze, aby zostały. Przesypujemy na talerz. Na drugi talerz wbijamy jajka i rozkłócamy widelcem,dodajemy sól i pieprz. Przygotowujemy sos: Do miseczki lub kubka dajemy śmietanę, ocet łączymy razem, Następnie dodajemy cukier, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość energicznie mieszamy. Odstawiamy. Panierujemy brokuły w jajku a następnie obtaczamy w płatkach. Najlepiej panierować wszystkie brokuły, a potem tylko smażyć. rozgrzewamy tłuszcz na patelni, i smażymy brokuły po kilka sztuk obracając co chwile - Uwaga lubią się przypalać. Przygotowane brokuły podajemy z sosem śmietanowo czosnkowym.
Natala1210
Agiatis
Dziękuję za 5;) daj znać jak Ci smakowały;)