Sposób przygotowania:
Brownie daktylowePrzygotowanie daktyli:
Daktyle moczyć we wrzątku przez 30 minut. Odsączyć i drobniutko posiekać.
Przygotowanie czekolady:
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Przygotowanie ciasta:
Rozpuszczoną czekoladę wlać do miski, wbić jajka, wlać wodę i olej, dodać cukry. Wymieszać na gładką masę bez grudek. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać daktyle i dokładnie połączyć całość.
Pieczenie:
Ciasto przełożyć do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut, po upieczeniu studzić 15 minut w lekko uchylonym piekarniku i wyciągnąć. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego!
lukrowanepierniczki