Sposób przygotowania:
Brownie z kaszy jaglanej z truskawkami
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy, aby wystygła.
Połamaną czekoladę wrzucamy do garnuszka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem.
Do zimnej kaszy dodajemy mleko oraz jajka i miksujemy. Wlewamy letnią czekoladę z masłem, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz kakao. Znów miksujemy.
Wlewamy ciasto do prostokątnej formy nasmarowanej masłem. Pieczemy przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystygnięciu kroimy ciasto na kawałki. Na wierzchu układamy połówki truskawek.
Połamaną czekoladę wrzucamy do garnuszka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem.
Do zimnej kaszy dodajemy mleko oraz jajka i miksujemy. Wlewamy letnią czekoladę z masłem, dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz kakao. Znów miksujemy.
Wlewamy ciasto do prostokątnej formy nasmarowanej masłem. Pieczemy przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystygnięciu kroimy ciasto na kawałki. Na wierzchu układamy połówki truskawek.
zbysiowa
Ania321
zbysiowa napisał(a):
ajrinwu
Ania321