jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Brownies z migdałami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobre mini brownies z migdałami, daktylami oraz orzechami na deser dla dzieci oraz do popołudniowej kawki.

Brownies z migdałami i orzechami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Brownies z migdałami i orzechami

 

  • czekolada gorzka 100 g
  • masło 100 g
  • cukier kryształ 1/2 szklanki
  • migdały 10 szt.
  • daktyle 6 szt.
  • orzechy 1/2 szklanki
  • cukier puder do posypania
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska
  • jajka 2 szt.

Sposób przygotowania:

Brownies z migdałami i orzechami
Roztopić czekoladę z masłem mieszając aby nie przypalić.

Dodać cukier, wymieszać i przestudzić. Orzechy włoskie, daktyle i migdały pokroić na drobne kawałki nożem. 

Jajka roztrzepać widelcem i wlać wystudzoną masę czekoladową, wymieszać.

Migdały, orzechy, daktyle pokroić nożem na małe kawałki i wsypać razem z mąką i proszkiem do pieczenia do masy. 
Całość wymieszać i przekładać do foremek na muffinki wyłożone papilotami.

Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut w 180 stopniach.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. 
Brownies z migdałami i orzechami
Stopić masło dodając czekoladę cały czas mieszjąc
Brownies z migdałami i orzechami
Wsypać cukier i wymieszać,pozostawić do ostudzenia
Brownies z migdałami i orzechami
Jajka rozkłucić widelcem i wlać przestudzoną masę czekoladową
Brownies z migdałami i orzechami
Wymieszać i dodać mąkę,, daktyle ,migdały ,orzechy
Brownies z migdałami i orzechami
Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 15 minut