mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Brukselka z wody z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka brukselka świetnie pasuje do dań z drobiu.

Brukselka z wody z jajkami

Składniki:

Brukselka z wody z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z wody z jajkami
Brukselkę oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą, posolić, osłodzić, zagotować i gotować do miękkości. Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Masło stopić, dodać bułkę tartą, przesmażyć na złoto. Brukselkę odcedzić, wyłożyć na półmisek, posypać jajkami i koperkiem. Wymieszać. Polać bułką tartą.