marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bruschetta w trzech kolorach włoskich.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bagietkę pokroić w kromki i natrzeć czosnkiem zgniecionym i po- -grzać w piekarniku.Nasmarować kromeczki sosami i dodać oliwki pokrojone.

Bruschetta w trzech kolorach włoskich.

Składniki:

Bruschetta w trzech kolorach włoskich.

 

  • 1 długa bagietka,
  • sos czosnkowy,
  • sos pesto,
  • sos z suszonych pomidorów z bazylią,
  • pieprz ziołowy,
  • kilka ząbków czosnku,np.6,
  • oliwki czarne lub zielone.

Sposób przygotowania:

Bruschetta w trzech kolorach włoskich.
Wziąć jedną dużą bagietkę i pokroić w niezbyt cienkie kromki,natrzeć każdą z nich sprasowanym czosnkiem i podgrzać 5 min. w piekarniku.Wyjąć zrumienione kromeczki i każdą na przemian na- -smarować trzema sosami:pesto,pomidorowym z bazylią oraz czo- -snkowym białym(można je kupić),posypać po wierzchu szczyptą pieprzu ziołowego oraz pokrojonymi oliwkami w kawałki.