Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa rolada
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania wsypać cukier i cukier waniliowy. Lekko mieszając , dodawać po kolei żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia kakao. Ciasto rozprowadzić cienką warstwą na blaszce wyłóżonej pergaminem. Wstawić do nezbyt gorącego piekarnika , piec około 10 minut. Biszkopt wyłożyć , zdjąć pergamin i szybko zrolować na ściereczce lekko skropionej wodą. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zmnej wody , a gdyy napęcznieje , podgrzać. Brzoskwinie osączyć , zlać sok. Połowę brzoskwiń i niepełną szklankę soku zmiksować . Z pozostałych brzoskwiń odłożyć 10 niedużych cząstek a resztę pokroić w kostkę. Żelatynę wymieszać z likrem i dodać do przecieru z brzoskwiń. Ubić 0,1 l kremówki. Gdy przecier zacznie się ścinać , dodać ubitą śmietanę i brzoskwinie pokrojone w kostkę. Krem rozsmarować na biszkopcie. Cukier i dobrze schłodzoną śmietanę ubć , posmarować roladę. Resztę śmietany i połówkami brzoskwiń ozdobić gotowe ciasto , oprószyć kakao. I GOTOWE POLECAM
marietta
sylwiadziadek2
Cieszę się bardzo <3 :) Pozdrawiam