Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec
Składniki na wykonanie ciasta: 3 szkl.mąki 1/2 szkl. cukru 1 margaryna 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek ( białka oddzielamy od żółtek i wlewamy je do drugiej miseczki) Ciasto wyrabiamy. Dzielimy je na 2 części. Jedną schładzamy w lodówce a drugą rozwałkowujemy i wykładamy na dno blaszki. składniki na ser: 3 żółtka (pozostałe białka dodajemy do poprzednich) 2 wiadereczka sera białego 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe 1/2 kostki masła Wszystkie składniki dokładnie łączymy i wykładamy na ciasto. owoce odsączamy z soku,i kroimy na mniejsze cząstki. Układamy je na serze. Z pozostałych białek ubijamy pianę. Dodajemy 1 szklankę cukru oraz mąkę ziemniaczaną.Mieszamy. Pianę rozprowadzamy na brzoskwiniach.Schłodzone w lodówce ciasto zcieramy na tarce o dużych oczkach na pianę. Pieczemy ok 1.15 godz.Upieczone ciasto ostudzamy i posypujemy cukrem pudrem.