choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

budyń na parze z twarogu i masy śledziow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny budyń śledziowo-twarogowy

budyń na parze z twarogu i masy śledziow

Składniki:

budyń na parze z twarogu i masy śledziow

 

 

 

Sposób przygotowania:

budyń na parze z twarogu i masy śledziow
Śledzie wymoczyć w wodzie i oczyścić z ości i skóry. Kilkakrotnie zmieniać wodę. Pory obrać i ugotować na miękko. Ostudzić je i zemleć z twarogiem i odciśniętymi z wody śledziami. Masę utrzeć z żółtkami i dodatkami oraz lekko wymieszać. Formę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i wożyć masę i ugotować pod przykryciem na parze. Można ją też włożyć do dużych filiżanek i w nich gotować na parze.

Tagi:

jajko tarta jajka