blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Budyń serowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Budyń serowy z pieczarkami

Składniki:

Budyń serowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Budyń serowy z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki Olej rozgrzać, przesmażyć pieczarki. Orzechy grubo posiekać. Przygotować masę jajeczno-mleczną jak w przepisie podstawowym. Do masy jajecznej, stale ubijając, dodać pieczarki, orzechy i ser. Przyprawić solą i pieprzem. Przelać do natłuszczonej formy. Dalej postępować jak w przepisie podstawowym. Zapiekać przez ok. 25 min w temp. 200° C. Gotowy budyń ozdobić winogronami i orzechami. Podawać jako gorącą przystawkę lub lekkie danie kolacyjne.