Sposób przygotowania:
Budyniowe ciasto z owocami.
Ze składników zagniatam ciasto i od ręki wykładamy nim dużą tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Wkładamy do lodówki. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu stosując mniejszą ilość mleka. Obieramy jabłko, kroimy w 5 mm krążki i wycinamy środek. Ciasto posypujemy kakao...wylewamy gorący budyń i układamy na nim kółka z jabłek. Lekko je wciskając. Wkładamy do piekarnika na 50 min w temperaturze 180 stopni. Śliwki przecinam na pół tak aby węższym końcem wsunąć do jabłka i wtedy powstanie swojego rodzaju kubeczek. Na dziesięć minut przed końcem do każdego jabłka wciskamy połówkę śliwki i jeszcze chwilę pieczemy. Aby śliwka zmiękła ale się nie rozpadła, Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią ciasto. Pamiętając aby najpierw napełnić nią śliwki z reszty robimy esy- floresy.
zufikowo