Sposób przygotowania:
Budyniowe naleśniki z aksamitnym serkiem i kaki
Do miski wbijamy żóltka, wsypujemy cukier, budyń oraz dodajemy prawdziwą wanilię - miksujemy. Stopniowo dolewamy wodę, mleko oraz stopniowo wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Pieczemy rumiane naleśniki z obu stron, ciasto jest gęste więc się nie rozleje na patelni, trzeba je delikatnie rozciągnąć łyżką by naleśniki nie były zbyt grube. Powinniśmy upiec 8 sztuk. Twaróg przekładamy do miski i miksujemy razem z cukrem tak długo, aż zrobi się lepki (poczatkowo będą pojedyncze grudki twarogu, potem całość sera zacznie się lepić tworząc całość). W tym momencie dodajemy do twarogu ubitą na sztywno śmietanę i całość miksujemy na wolnych obrotach do czasu aż wszystko się idealnie połaczy - uzyskamy aksamitną konsystencję (można dosłodzic wedle uznania). Owoc kaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na mus (dodałam 0,5 łyżeczki cukru). Każdy naleśnik równomiernie smarujemy aksamitnym serkiem, polewamy odrobiną musu i zwijamy. Gotowe naleśniki polewamy musem z kaki i dekorujemy listkami świeżej mięty.