Sposób przygotowania:
Budyniowiec z ananasem
Biszkopt: jaja oddzielamy białka od żółtek,białka ubijamy mikserem na sztywną pianę dodajemy pod koniec ubijania cukier i miksujemy następnie wkładamy żółtka delikatnie mieszamy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia ,miksujemy i wlewamy gotowe ciasto do dużej formy 28/38 cm.Piec 30 min w temp 160* Krem: Połowę mleka gotujemy z cukrem ,do reszty wsypujemy budyń i mąkę mieszamy aby nie było grudek i wlewamy do reszty gotującego się mleka i energicznie mieszamy aż budyń zgęstnieje.Odstawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy na puch ,dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy krem. Wiórka : Łyżkę masła rozpuszczamy w emaliowanej misce dodajemy cukier puder wiórka kokosowe i prażymy na małym ogniu na rumiano cały czas mieszając (uważać aby nie spalić wiórek) Odstawić aby ostygły.Na upieczony biszkopt wylewamy sok z ananasów równomiernie na całej długości ciasta,układamy na cieście plastry ananasów na to kładziemy krem i posypujemy zrumienionymi wiórkami. wstawić do lodówki na godzinę aby krem stężał . .
edytaha
2milutka
hihi:) a capnij póki jest..smacznego:)
edytaha
Jeszcze jest? No to biegnę :)