aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Budyniowiec z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne proste w wykonaniu ciasto, mniam.

Budyniowiec z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyniowiec z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Budyniowiec z jabłkami
Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, margaryny, jajek, kakao i cukrów zagniatamy ciasto. Dzielimy na pół. Jedną część wykładamy do formy 25/36 i nakłuwamy widelcem, a drugą rwiemy na mniejsze kawałki i zamrażamy. Na cieście układamy obrane i pokrojone w kawałeczki jabłka. Zalewamy je budyniem czekoladowym wykonanym według przepisu na opakowaniu. Na budyń ścieramy ciasto z zamrażarki. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Budyniowiec z jabłkami
Połowę ciasta wykładamy do formy nakłuwamy widelcem i wysypujemy jabłka.
Budyniowiec z jabłkami
Jabłka zalewamy gorącym budyniem przygotowanym na mleku.
Budyniowiec z jabłkami
Na budyń ścieramy na dużej tarce ciasto zamarznięte.