Sposób przygotowania:
Bukiet jarzynek lekko duszonych
warzywa umyłam - marchewkę obrałam, cukinii przycięłam końcówki, szparagi też skróciłam nieco od dołu. Cukinię i marchewkę zestrugałam na wstążki obieraczką do warzyw a szparagi pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam łodygi szparagów, posypałam sosem i podlałam kilkoma łyżkami wody. Dusiłam może ze 3 minuty. Następnie dodałam główki szparagów i wstążki marchewki - oprószyłam odrobinką cukru i dusiłam kolejne 2 minuty a na koniec dołożyłam wstążki z cukinii - jeszcze minutka pod przykryciem, odrobinka albo i nie, i gotowe - warzywa nie mogą być rozgotowane. Podałam układając po garści opłukanego i osuszonego szpinaku na talerzu a na nim duszone jarzyny - polałam odrobiną sosu jaki został z duszenia warzyw - podałam do duszonego mięsa w sosie.
msewka
evita0007