Sposób przygotowania:
Bułeczki bananowe z cynamonem
Banany obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do miski i rozgnieść widelcem na papkę. Dodać mąkę pszenną razową, otręby żytnie, płatki owsiane, cukier, cynamon, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli i kardamonu. Wymieszać łyżką. Na końcu dodawać porcjami maślankę, cały czas mieszając.
Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując ok. 9 bułeczek. Bułeczki posypać płatkami owsianymi.
Piec w temp. 200 stopni z termoobiegiem lub 220 stopni bez termoobiegu przez 20-25 min.
Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując ok. 9 bułeczek. Bułeczki posypać płatkami owsianymi.
Piec w temp. 200 stopni z termoobiegiem lub 220 stopni bez termoobiegu przez 20-25 min.
Ruszkosia
Kuchnia MagdaLeny