Sposób przygotowania:
Bułeczki czosnkowe z nadzieniem
Z drożdży, odrobiny mąki i cukru zrobić rozczyn.Mąke przesiać.Dodac resztę składników ciasta i wyrobić na gładkie ciasto.Przykryc ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę lub dłużej w zależności od temperatury otocznia.Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części i uformowac z nich bułeczki.Ułożyć na blaszce złączeniem w dół.Przykryc i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.Teraz możemy przygotować nadzienie.Wszystkie składniki rozcieramy łyżką.Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego.Bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem,nacinamy do połowy lub na ukos i wyciskamy w nacięcia masę.Bułeczki pieczemy około 15 minut w temperaturze 180'.