Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdzowe z rabarbarem
Mleko 1 szklanka lekko podgrzewamy, do ciepłego mleka wykruszamy drożdże 1/2 kostki ,dodajemy cukier 2 łyżki ,mieszamy i dodajemy z 3 łyżki mąki na wierzch .Nakrywamy ręcznikiem kuchennym . Odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy resztę mąki dodajemy jajka ,cukier i wyrośnięty rozczyn . Mieszamy łyżką drewnianą . Pod koniec dodajemy olej .Mieszamy . Nakrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia .
Jabłka i rabarbar obieramy kroimy w kostkę . Z wyrośniętego ciasta formujemy w ręce placuszki wkładamy kawałek jabłka i rabarbar .Zaklejamy jak pączka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min . Wkładamy do piekarnika pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Wyciągamy zostawiamy do wystygnięcia i pudrujemy
Jabłka i rabarbar obieramy kroimy w kostkę . Z wyrośniętego ciasta formujemy w ręce placuszki wkładamy kawałek jabłka i rabarbar .Zaklejamy jak pączka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min . Wkładamy do piekarnika pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Wyciągamy zostawiamy do wystygnięcia i pudrujemy