Sposób przygotowania:
Bułeczki kostka brukowa
Mąkę przesiać. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, wymieszać z letnim mlekiem i łyżeczką mąki, odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać szczyptę soli, roztrzepane jajka, stopione masło i resztę cukru. Najpierw wymieszać łyżką w misce, a następnie wyłożyć na blat i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Przełożyć je do miski, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto krótko przerobić, rozwałkować na grubość ok. 2 cm, szklaneczką o średnicy 5,5 cm wyciąć krążki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wrośnięcia. Wierzch posmarować roztopionym masłem. Piec w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem do zrumienienia, 5-10 minut. Nie za długo, żeby się nie wysuszyły.
zbysiowa
edytaha
Hihi, do pomidora troszkę jednak za słodkie, ale z samym masełkiem też pycha. I z miodem... mniam :)
zbysiowa
Kochana, Ty nawet nie wiesz jak my mieszamy:) Uwielbiam np bułkę z dżemem a do tego kefir , albo maślaną z pasztetem :P
edytaha
A to dopiero ryzykanci! :D
zbysiowa
Spróbuj, pyszotka )
edytaha
Wierzę na słowo :D