Sposób przygotowania:
Bułeczki nadziewane mięsem
Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy cukier, 3 łyżki mąki i ciepłe mleko. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy 2 jajka zaczyn drożdżowy, sól, rozpuszczoną margarynę i wyrabiamy ciasto,Kiedy jest już gładkie i elastyczne zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie zagniatamy je ponownie i dzielimy na 12 równych części. Z każdej części formujemy placuszek na którym następnie układamy farsz. Zalepiamy dokładnie i formujemy okrągłe bułeczki. Bułki układamy na blasze i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Odstawiamy do napuszenia na około 15 minut. Pieczemy do uzyskania brązowego koloru ( 25-30 minut) w temperaturze 200 stopni.