Sposób przygotowania:
Bułeczki nadziewane na gorąco
Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i drobno poszatkować, zrumienić wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem z dodatkiem łyżki masła, osolić, odstawić. Łyżkę masła stopić w rondelku, dodać mąkę, mieszając połączyć z mlekiem. Doprowadzić do zawrzenia, odstawić, dodać 2 łyżki utartego sera żółtego i żółtko, szybko wymieszać, przyprawić do smaku. Sos wymieszać z pieczarkami i drobno posiekanym mięsem z kury. Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masę wymieszać z 2 łyżkami posiekanej naci pietruszki. Każdą bułeczkę przekrajać poziomo, wydrążyć miąższ i w jego miejsce nałożyć nadzienie. Powierzchnię posypać serem, skropić masłem, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika, zapiec rumieniąc. Zapieczone bułeczki ułożyć na ogrzanym półmisku, posypać posiekaną nacią pietruszki. Półmisek ozdobić listkami sałaty, cząstkami jaja na twardo, pomidorami i śliwkami z octu. Podawać na gorąco.