Sposób przygotowania:
Bułeczki weneckie
Rozpuściłam margarynę i ostudzoną dodałam do składników Podgrzałam mleko , a by było letnie i dodałam drożdże , mieszałam do rozpuszczenia. Dodałam do pozostałych składników . Wsypałam mąkę, mikserem wyrobiłam ciasto. Zostawiłam je w tej misie co wyrabiałam na dwie godziny. Przygotowałam blaszkę położyłam papier do pieczenia. Po 2 godzinach wyrobiłam ciasto znowu i uformowałam 15 bułeczek. Położyłam na papierze i zostawiłam znowu na dwie godziny do wyrośnięcia Po 2 godzinach posmarowałam bułeczki rozbełtanym jajem z mlekiem , posypałam mielonym makiem. Wstawiłam bułeczki do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Zmniejszyłam potem do 170 stopni . ( Piekarnik mi przypala) Piekłam 15 minut w 170 stopniachPrzepis pochodzi z bloga koleżanki nie mogłam się oprzeć nim http://marynawkuchni.wordpress.com/2014/07/10/bulki-weneckie/