Sposób przygotowania:
Bułeczki z czarnuszką
Drożdże rozmieszać z cukrem oraz 2 łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajko, resztę mleka oraz dodać wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto, a pod koniec wyrabiania dodać olej i całość dokładnie wyrobić.
Tak przygotowane ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, odrywać kawałki, formować małe bułeczki, które układać na blaszce do pieczenia, smarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 200 st przez ok. 20 min.
Tak przygotowane ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, odrywać kawałki, formować małe bułeczki, które układać na blaszce do pieczenia, smarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 200 st przez ok. 20 min.