Sposób przygotowania:
Bułeczki z jabłkami
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże, dodać łyżkę cukru i mąki po dokładnym wymieszaniu odstawić do podrośnięcia. Do miski przesiać mąkę i wymieszać na sucho z pozostałym cukrem i szczyptą soli, dodać olej, jajka i wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę i rozwałkować na prostokąt, pociąć na dość cienkie paski z których wykroić prostokąty, każdy prostokąt posypać niewielką ilością cukru i ułożyć na nim paseczki jabłek po jabłkach delikatnie posypać cynamonem, zwinąć jak roladki.Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i ułożyć na niej zwinięte bułki które po wierzchu posmarować mlekiem i odstawić jeszcze raz do podrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 180st i piec bułki około 20 minut do zrumienienia po upieczeniu posypać cukrem pudrem.