Sposób przygotowania:
Bułeczki z jabłkami
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, wlewamy mleko i dodajemy masło. Wszystkie składniki zagniatamy, dodajemy biały ser przeciśnięty przez praskę, zagniatamy jednolite ciasto.
Powstałe ciasto wałkujemy dość cienko i wycinamy kwadraty o boku 8 cm.
jabłko obieramy i po usunięciu gniazda nasiennego kroimy na cząstki. Cukier mieszamy z cynamonem.
Na każdym kwadracie z ciasta kładziemy cząstkę jabłka i posypujemy cukrem z cynamonem.
Dokładnie zlepiamy brzegi bułeczek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut.
Z cukru pudru i niewielkiej ilości soku z cytryny robimy lukier, którym smarujemy bułeczki
Powstałe ciasto wałkujemy dość cienko i wycinamy kwadraty o boku 8 cm.
jabłko obieramy i po usunięciu gniazda nasiennego kroimy na cząstki. Cukier mieszamy z cynamonem.
Na każdym kwadracie z ciasta kładziemy cząstkę jabłka i posypujemy cukrem z cynamonem.
Dokładnie zlepiamy brzegi bułeczek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w 180 stopniach ok 20 minut.
Z cukru pudru i niewielkiej ilości soku z cytryny robimy lukier, którym smarujemy bułeczki