Sposób przygotowania:
Bułeczki z jabłkami 2
Roztopić margarynę i odstawić do ostygnięcia. Drożdże, mleko , 4 łyżki mąki , łyżeczkę cukru - wymieszać i odstawić na 15 minut. W tym czasie ubić jajka z cukrem i solą. Do mąki dodać rozpuszczone drożdże , ubite jajka , i zimną margarynę - wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. W tym czasie jabłka umyć, obrać i pokroić na mała kostkę, przełożyć do garnka nastawić na ogień dodać 2-3 łyżki wody i sok z cytryny - dusić pod przykryciem. Następnie gdy jabłka zmiękną dodać cynamon , cukier , sparzone rodzynki - wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Po godzinie ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na na grubość ok 1cm. pokroić na kwadraty na każdy nakładać mus jabłkowy boki złożyć do środka i zlepić Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zlepianą stroną ww niewielkich odległościach. Przykryć i odstawić na 15 minut. Na końcu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15-20min.