Sposób przygotowania:
Bułeczki z jagodami i truskawkami
Ciasto: Do miski dodaję mleko, miód i jajko, mieszam. Dodaję mąkę wymieszaną z drożdżami (ze świeżymi wcześniej robię rozczyn), miękkie masło i sól. Wyrabiam gładkie ciasto. Pozostawiam w ciepłym miejscu, przykryte, do podwojenia objętości. Po tym czasie z ciasta formuję bułeczki (kule, jak na zwykłe bułeczki) masy około 50 - 60 g każda. Odkładam w ciepłe miejsce na 20 - 30 minut do napuszenia. Używając szklanki z niedużym dnem robię w każdej bułeczce mocne wgłębienie, nakładam do niego twarożek. Układam zamrożone jagody, truskawki układam przekrajane na mniejsze części. Posypuję kruszonką zrobioną z masła, mąki i cukru. Ciasto bułeczek smaruję dla połysku rozbełtanym jajkiem. Piekę około 20-25 minut w temperaturze 180ºC.