Sposób przygotowania:
Bułeczki z orzechami i brzoskwiniami
Do wysokiego naczynia wsypać obie maki, drożdże, sól i cukier , wymieszać, następnie dodać jajko ( można roztrzepać) i ciepłe roztopione masło. Zarobić ciasto, oprószyć lekko mąka i pozostawić pod przykryciem do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę lekko wyrobić i rozwałkować prostokąt. Przygotować nadzienie z orzechów. Zmielone orzechy wymieszać z cukrem i zalać gorącym mlekiem, wymieszać. Po chwili dodać jajko, wymieszać i rozłożyć nadzienie na rozwałkowanym cieście, posypać siekanymi brzoskwiniami. Zrolować i pociąć na plastry. Układać je na blaszce do pieczenia wyłożonej folią lub papierem do pieczenia, pozostawić na ok 1 godzinę do wyrośnięcia. Piec w 190 stopniach przez ok. 30 minut. po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.