Sposób przygotowania:
Bułeczki z parówka
Drożdże rozetrzeć z cukrem aż zrobią się płynne. Mąkę posiekać na stolnicy z masłem (powinno miec temp. pokojową). Dodać jajo oraz żółtka, śmietanę, drożdże i odrobinę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Gotowe rozwałkowywac na grubosc ok. 5-7 mm i wycinac prostokaty długości parówki i takiej szerokosci żeby nim owinąć kiełbaskę. Na każdym płacie ciasta kłaśc parówkę zawinietą w plaster sera i całość owinąć ciastem, zlepic na łączeniu. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wierzch mozna posmarowac woda z cukrem lub rozbełtanym jajem. Piec w temp 160-180 stopni aż się zrumienią. Podawać z ketchupem.
Mi wyszło z takiej porcji ok 8 szt.
Mi wyszło z takiej porcji ok 8 szt.
luna
Donnna
caroline1983
czarownica
Natala1210
truskawka77
caroline1983
wedith1
Sarenka
eli_555