Sposób przygotowania:
Bułeczki z pieczarkami i oliwkami
Drożdże z cukrem rozpuścić w płynie. Wlać do pojemnika od maszyny do chleba. Dodać pozostałe składniki i włączyć program „dough” czyli na wyrabianie ciasta. Można oczywiście wyrobić ciasto ręcznie. W czasie gdy ciasto wyrasta należy przygotować farsz. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i usmażyć na niewielkiej ilości oleju (ok. 2 łyżek). Oliwki pokroić na 3-4plasterki, dodać do ostudzonych pieczarek, doprawić pieprzem i oregano. Dodać starty na tarce ser żółty, wymieszać i doprawić solą do smaku. Ciasto wyjąć z maszyny, podzielić na 10-12 części. Każdą cześć rozpłaszczyć, nałożyć po łyżce nadzienia, zlepić. Uformowane bułeczki położyć na blaszce do pieczenia zlepieniem w dół i odstawić w ciepłe miejsce na około pół godziny. Piec ok. 20 minut w 200st. Podawać z keczupem lub sosem majonezowym.