alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Bułeczki z polewą z serka mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bułeczki z polewą z serka mascarpone

Bułeczki z polewą z serka mascarpone

Składniki:

Bułeczki z polewą z serka mascarpone

 

 

 

  • Polewa:
  • 10 dag mascarpone
  • pół szklanki cukru pudru
  • pół tabliczki roztopionej białej czekolady
  • szczypta cynamonu
  • 1/4 szklanki roztopionego masła

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z polewą z serka mascarpone
Rozetrzeć drożdże z łyżką cukru. Wymieszać z połową szklanki ciepłej wody. Odstawić na kwadrans. W osobnym naczyniu wymieszać składniki sypkie, wlać do nich zaczyn. Wlać resztę wody. Wbić jajko. Zagniatać kwadrans. Odstawić w ciepłym miejscu na godzinę. Osobno rozetrzeć masło z cynamonem. Ciasto rozwałkować. Posmarować masą, posypać orzechami. Ukształtować roladę. Pokroić na plastry. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 3 cm. Odstawić na godzinę. Lekko posmarować mlekiem. Piec w temp. 180 st. C przez 35 minut.