Sposób przygotowania:
Bułeczki z rabarbarem i budyniem
Mąkę przesiać, dodać do niej cukier, pokruszone drożdże, jajka, mleko i rozpuszczone oraz przestudzone masło, wyrobić gładkie i lśniące ciasto. Zagniecione ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Budyń ugotować na mleku i przestudzić. Rabarbar obrać i pokroić na patelni rozpuścić cukier i lekko zezłocić do karmelu wrzucić rabarbar i smażyć kilka minut, ale nie za długo, aby się nie rozpadł. Wyrośnięte ciasto wyjąć na podsypany mąką blat lub stolnicę i rozwałkować na około 1,5 cm, następnie wyciąć większym kubkiem krążki w których na środku dnem szklanki zrobić wgłębienia. Ułożone na blaszce wyłożonej papierem bułeczki po wierzchu posmarować ubitym jajkiem i w głębieniach ułożyć porcje budyniu oraz rabarbaru jeszcze raz odstawić na 20 minut. Piec w 200 st około 15 minut po upieczeniu można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.