Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Bułeczki z sylwestrowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Farsz do tych bułeczek powstał z potrzeby szybkiego wykorzystania zalegających w lodówce wędlin i warzyw

Bułeczki z sylwestrowym farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z sylwestrowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z sylwestrowym farszem
Farsz: Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę, wędliny pokroić, ser zetrzeć na tarce, oliwki pokroić na połówki. Podsmażyć najpierw cebulę i paprykę na łyżce oleju, po chwili dodać wędliny, po 5 minutach dodać pomidory i oliwki, smażyć chwilę aby odparować. Wystudzić, dodać przyprawy, ser, wymieszać. Ciasto: Cukier i drożdże rozrobić w letniej wodzie, dodać rozpuszczone masło, mąkę, jajo, sól, wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie zagnieść, podzielić na 10 części. Każdą część rozpłaszczyć, nałożyć farsz, zlepić jak pieroga i nadać mu owalny kształt. Odstawić do wyrośnięcia na ok 20minut. Piec w 200st ok 25-30minut.
Bułeczki z sylwestrowym farszem
Warzywa i wędliny pokroić w kostkę, oliwki na pół
Bułeczki z sylwestrowym farszem
Warzywa i wędliny podsmażyc na łyżce oleju, dodać pomidora i oliwki. Odparować.
Bułeczki z sylwestrowym farszem
Ostudzić, dodać przyprawy i ser oraz wymieszać.
Bułeczki z sylwestrowym farszem
Zagnieść ciasto, podzielić na 10 części, uformować nadziewane bułeczki