Sposób przygotowania:
Bułeczki z sylwestrowym farszem
Farsz: Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę, wędliny pokroić, ser zetrzeć na tarce, oliwki pokroić na połówki. Podsmażyć najpierw cebulę i paprykę na łyżce oleju, po chwili dodać wędliny, po 5 minutach dodać pomidory i oliwki, smażyć chwilę aby odparować. Wystudzić, dodać przyprawy, ser, wymieszać. Ciasto: Cukier i drożdże rozrobić w letniej wodzie, dodać rozpuszczone masło, mąkę, jajo, sól, wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie zagnieść, podzielić na 10 części. Każdą część rozpłaszczyć, nałożyć farsz, zlepić jak pieroga i nadać mu owalny kształt. Odstawić do wyrośnięcia na ok 20minut. Piec w 200st ok 25-30minut.